Spring naar content
16 oktober 2017

Infraconcepts en Amsterdam Light Festival zoeken samen de grenzen op

Amsterdam_Carre_Theatre_featuring_Big_Tree_by_Jacques_Rival_2

Vol trots heeft Infraconcepts bekend mogen maken dat het dit jaar de handen ineen slaat met Amsterdam Light Festival. Infraconcepts’ vernieuwende lichtoplossing gebaseerd op  Corning® Fibrance® Light-Diffusing Fiber, gaat gedurende het Festival innovatie verbinden met het ‘thinline’ project van de wereldberoemde kunstenaar Ai Weiwei.

Het ‘thinline’ kunstwerk van Ai Weiwei stelt de betekenis van grenzen ter discussie. Wie bepaalt waar grenzen lopen en wie beheerst ze? Wie mag een grens oversteken en wie wordt geweigerd? Ai Weiwei trekt met het kunstwerk letterlijk een grens dwars door de stad Amsterdam, zichtbaar langs de gehele vaarroute. De ‘grens’ wordt geïllustreerd middels een 6,5 kilometer lange lichtlijn langs de Amsterdamse grachten.

Met het artistieke concept van Ai Weiwei lag er voor het team van Amsterdam Light Festivalteam  een ongekende uitdaging op tafel. De 6,5 kilometer lange lichtlijn dient namelijk bestand te zijn tegen alle mogelijke winterse weersomstandigheden. Vele lichttechnologieën werden ongeschikt bevonden. De samenwerking tussen Infraconcepts, Amsterdam Light Festival en Ai Weiwei  kreeg direct gestalte nadat iedereen een sample van de vernieuwende lichttechnologie in handen  kreeg. Dit was het moment waar innovatieve technologie verbonden werd aan high-end kunst.

Nadat Ai Weiwei had aangegeven het concept omarmd te hebben volgde een periode van nauwe samenwerking tussen Infraconcepts, Versalume™  en Amsterdam Light Festival. Met als doel: een realiseerbaar concept in Amsterdam tentoonstellen. De nieuwe technologie bleek grensoverschrijdende mogelijkheden te bieden waarbij de basis van de lichtgevende vezel werd omgezet in een volledig weersbestendige dunne laserlichtlijn.

Het concept kenmerkt zich door langdurige UV-bescherming, weersbestendigheid en een extra beschermingslaag om de vezel. Dit alles zonder dat dit ten koste gaat van de kracht van de dunheid van de vezel. Dit vernieuwende concept baant de weg voor innovatieve architectuur en maritieme applicaties. Een oplossing die zowel geschikt is voor interieur als exterieur zoals de verlichting van het landschap, bewegwijzering en belettering.

Infraconcepts kijkt uit naar deze speciale samenwerking en het realiseren van het ‘thinline’ project samen met het team van Amsterdam Light Festival en Versalume™.

Ondervind zelf deze unieke lichtinnovatie door contact op te nemen met Infraconcepts.

Kunnen we je ergens mee helpen?