Spring naar content
25 november 2016

Revolutionaire productinnovatie: de FastAccess® minikabel is in de markt gelanceerd

MiniXtend Cable with Binderless FastAccess Technology B_Building_Final_01

Corning heeft zeer recent een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van minikabel in de markt gelanceerd. De MiniXtend® minikabel met Binderless* FastAccess® technologie.

Deze nieuwe glasvezel minikabel heeft een loose tube constructie en is ontwikkeld voor het installeren in geleidebuisapplicaties. Kenmerkend voor de MiniXtend® minikabel is het uitermate compacte design met een hoge vezeldichtheid. De innovatieve Binderless* FastAccess® technologie zorgt voor enorme verbetering in installatietijd. De mantel is zeer eenvoudig te openen zonder ripcord, waardoor de MiniXtend® 70% sneller te installeren is dan vergelijkbare minikabels. Daarnaast wordt hierdoor het risico op beschadiging van de kabel en de vezels tijdens de installatie verlaagd. Het compacte design zorgt voor een kleinere kabeldiameter wat resulteert in langere blaasafstanden.

Gepatenteerde innovatie

Binderless* FastAccess® technologie is gepatenteerd en verwijst naar de unieke combinatie van een zeer gemakkelijk te openen buitenmantel en de eliminatie van bundelgarens die in normale minikabels wel aanwezig zijn. De buitenmantel is dusdanig geconstrueerd dat bundelgarens en waterblokkerende tapes niet meer separaat hoeven te worden aangebracht in de kabel.

Combinatie met hoogwaardige vezel

Binderless* FastAccess® technologie zorgt voor een enorme reductie in zowel de Capex als de Opex van het aan te leggen glasvezelnetwerk. Naast de bovengenoemde voordelen wordt deze minikabel standaard geleverd met de hoogwaardige Corning SMF-28e Ultra single-mode vezel. Deze vezel is toonaangevend vanwege zijn zeer lage demping gecombineerd met een verbeterde macro bend performance. Deze unieke kabel is beschikbaar van 12 tot en met 144 vezels.

Kenmerken en voordelen

Innovatief kabelontwerp dat de toegang tot vezels versneld.
70 procent sneller te installeren.
Verlaagd risico van beschadiging aan kabel en vezels.
Verbeterde kabel- en vezeldichtheid.
Compact design, optimaal voor geleidebuisapplicaties.
Installatie-afstand langer dan 2000 meter.
Mid span access (windowcut) zeer snel uitvoerbaar en met minder risico.
Voldoet aan de Telcordia GR-20 en RDUP / RUS PE-90 eisen.
12 tot en met 144 vezels.

Meer info

Bent u geïnteresseerd in een demonstratie? Vraag het team van Infraconcepts om meer informatie.

Kunnen we je ergens mee helpen?