Spring naar content
CAI Harderwijk en CIF

Harderwijk ziet het licht en is één van de snelste breedbandgebieden van Nederland

Met de aanleg van glasvezel, is Harderwijk één van de snelste breedbandgebieden van Nederland geworden. Het netwerk biedt enorm veel mogelijkheden op het gebied van digitale diensten.

Glasvezel Harderwijk is tot stand gekomen door een gezamenlijk initiatief van CIF en CAI Harderwijk. Fiber4all nam het ontwerp en de realisatie voor haar rekening. Infraconcepts verzorgde alle leveringen en organiseerde de logistiek inzake de glasvezel materialen voor dit project waarbij zij ruim 20.000 woningen het licht brachten. In no-time is het netwerk vakkundig geïnstalleerd conform de hoogste eisen. In het netwerk zijn honderden kilometers glasvezelkabel ondergronds aangelegd van centrale distributiepunten tot in de meterkast van de klant. Infraconcepts leverde als one-stop-shop system integrator wekelijks de benodigde glasvezelkabel en glasvezel gerelateerde componenten aan welke voldoen aan het programma van eisen van CIF operator.

Het netwerk biedt enorm veel mogelijkheden op het gebied van digitale diensten. Zoals waarschijnlijk geldt voor alle gemeentes, wilde ook Harderwijk meegaan met de moderne tijd. Daar hoort glasvezel ongetwijfeld bij. De wereld om ons heen verandert vrij snel. Mensen vragen steeds meer informatie. Dit geldt niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Door de krachtenbundeling van CAI Harderwijk en CIF was men in staat efficiënt een kwalitatief hoogwaardig glasvezelnetwerk te bouwen. De kracht van CAI Harderwijk als lokale kabelexploitant wordt gecombineerd met de kracht van CIF als ervaren partij in de aanleg van glasvezelnetwerken.

Met het glasvezelnetwerk is Harderwijk klaar voor de toekomst. Het netwerk gaat vooral veel snelheid bieden en geeft toegang tot veel nieuwe diensten. Digitale televisie, interactieve HD-TV, 3D televisie, online gamen, medische hulp op afstand, supersnel internet, films en muziek downloaden of internet op de tv. Met glasvezel kan het allemaal en de toekomst zal uitwijzen welke diensten hier nog aan toegevoegd worden. CAI Harderwijk zorgt al meer dan dertig jaar voor de kabelaansluitingen van televisie- en radiozenders en telefonie- en internetdiensten voor de bewoners van Harderwijk en Hierden. Het kabelbedrijf is al vele jaren ‘thuis’ in 90 procent van de huishoudens in de gemeente. CIF is een Nederlands investeringsfonds dat met een langetermijnvisie investeert in communicatie-infrastructuur, zoals zendmasten en kabelnetwerken.

Waar kunnen we jou mee helpen?

Elk glasvezelnetwerk heeft zijn eigen dynamiek. Elk project zijn eigen uitdagingen en verlanglijstje. We luisteren naar jouw verhaal. Denken mee vanaf het eerste ontwerp. Door de juiste vragen te stellen, vinden we als system integrator de beste oplossing voor jouw specifieke vraag.