Spring naar content
ATM

Het 7.000 km lange Nederlandse spoorwegennet is één van de drukste ter wereld

Connectiviteit is niet meer weg te denken langs en rondom ons spoorwegennet. In Nederland ligt totaal 7.000 km spoorlijn waarvan driekwart is geëlektrificeerd. Infraconcepts heeft in de afgelopen 20 jaar een grote bijdrage geleverd aan het verglazen van ons spoorwegennet.

Naast de levering van glasvezelkabel en componenten, hebben we samen met onze opdrachtgevers en eindklanten diverse concepten ontwikkeld en geleverd om de uitrol van aanleg te versnellen én de kwaliteit ervan te verbeteren. ATM is het communicatie protocol dat tegenwoordig wordt toegepast over de glasvezelverbindingen langs het spoor. Deze hypermoderne verbindingen vervangen geleidelijk aan alle interlokale telecom koperkabels. Dit is uitgevoerd in verschillende WP-fases (werkpakketten). Door toenemende invloeden van buitenaf én de toenemende vraag naar datacapaciteit gaat deze vervanging in sneltreinvaart en is vanaf 2015-2016 de uitrol van Fides van start gegaan. Fides is het upgraden van het glasvezelnetwerk door middel van het vervangen van de actieve apparatuur van ATM langs de baanvlakken en op stations.

Daarnaast wordt veel glasvezel toegepast op en rondom stations voor bijvoorbeeld communicatie-, veiligheid- en reizigersinformatiesystemen zodat reizigers adequaat van informatie kunnen worden voorzien. Infraconcepts heeft expertise op het gebied van glasvezelconcepten langs het spoor. Uiteraard heeft ons assortiment voor het spoor betrekking op trein, tram en metroverbindingen.

Waar kunnen we jou mee helpen?

Elk glasvezelnetwerk heeft zijn eigen dynamiek. Elk project zijn eigen uitdagingen en verlanglijstje. We luisteren naar jouw verhaal. Denken mee vanaf het eerste ontwerp. Door de juiste vragen te stellen, vinden we als system integrator de beste oplossing voor jouw specifieke vraag.