Spring naar content
Spie Nederland

Infraconcepts levert glasvezelkabel aan Spie Nederland voor windmolenpark

Infraconcepts heeft in opdracht van de firma Spie Nederland glasvezelkabel geleverd voor het onderling aansluiten van de windmolens op het windmolenpark “De Zuidlob” en voor de verbinding van de 150kV station van Tennet naar de 150kV Substation.

Zuidlob Wind BV (een onderdeel van NUON/Vattenfall) heeft Spie samen met Dura Vermeer Infra BV en CG holdings Belgium (Combinatie Ventus Zeewolde vof) de aanleg verzorgd van de civiele en elektrische infrastructuur en de bouw van 36 windturbines. Hiermee kunnen 88.000 huishoudens van elektriciteit voorzien worden en is daarmee één van de grootste windparken op het land in Nederland. De windmolens leveren nu al enkele jaren stroom aan het net en worden continu gemonitord via het glasvezelnetwerk.

Enkele kengetallen: windturbines zijn 100 meter masthoogte, gewicht gondel en rotors is 60 ton, 3,4 MW vermogen per windmolen; 14 km parkweg; 100 km 33kV kabel; 1727 heipalen; Betonfundaties elk 5,70 meter hoog, 15 meter breed, bestaande uit 550 m3 beton; kraanopstelplaatsen van 25×40 m2; 63 initiatiefnemers (agrariërs).

Waar kunnen we jou mee helpen?

Elk glasvezelnetwerk heeft zijn eigen dynamiek. Elk project zijn eigen uitdagingen en verlanglijstje. We luisteren naar jouw verhaal. Denken mee vanaf het eerste ontwerp. Door de juiste vragen te stellen, vinden we als system integrator de beste oplossing voor jouw specifieke vraag.