Spring naar content
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat realiseert glasvezelinfrastructuur op de primaire vaarwegen

RWS heeft, door de aanleg van een eigen toekomst vast glasvezelnet, in een hoogwaardige en robuuste infrastructuur geïnvesteerd. Hiermee is een veilige manier van verkeersbegeleiding op de primaire vaarwegen gecreëerd. Ruim 50 locaties zijn voorzien van totaal meer dan 200 km glasvezelkabel. Deze locaties bestaan uit onder andere de radarinstallaties, verkeersposten, bruggen en keringen. BAM Infra Telecom b.v. is binnen de recent afgesloten raamovereenkomst verantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van het glasvezelnetwerk in de komende periode. Het netwerk is opgedeeld in vier verzorgingsgebieden: de primaire vaarwegen in Zuid-Holland, de Maeslantkering en twee trajecten rond Tiel en Nijmegen waar de verkeersposten zijn gevestigd. Alle projecten zijn in een periode van iets meer dan een jaar naar volle tevredenheid afgerond.

BAM Infra Telecom b.v. heeft Infraconcepts geselecteerd voor het leveren van alle glasvezelkabel, kabelputten, glasvezel ODF lades en glasvezel lasclosures voor de aanleg en onderhoud van het netwerk. Behalve goede prijs/kwaliteit verhouding, is ook de logistieke kracht van Infraconcepts, om op de verschillende werklocaties te leveren, een reden voor BAM geweest om samen met ons deze uitdaging aan te gaan. Een deel van de benodigde glasvezelkabel is geleverd per binnenvaartschip naar de terminal van BCTN in Nijmegen. Alle materialen worden door Infraconcepts geleverd volgens de door Rijkswaterstaat opgestelde eisen conform het VICnet handboek.

Waar kunnen we jou mee helpen?

Elk glasvezelnetwerk heeft zijn eigen dynamiek. Elk project zijn eigen uitdagingen en verlanglijstje. We luisteren naar jouw verhaal. Denken mee vanaf het eerste ontwerp. Door de juiste vragen te stellen, vinden we als system integrator de beste oplossing voor jouw specifieke vraag.